Dag 6 Trysil

Även denna morgon klarblå himmel och sol. Idag blev det utförsåkning på förmiddagen, rätt ok i backen och inga direkta liftköer. Men vid 12-tiden var det mest som smör i backen så då gav vi oss.
Det mulnade på lite när vi kom ner till husvagnen men det gick ändå sitta utanför - blev snart som en fågelholk i solstolen......
Sen måste man ju träna lite.....längskidåkning för antaligen sista gången iår......bästa spåren denna vecka. Jättekul åka skidor idag, gav oss iväg från Trysil Knut Arena och uppåt - det är lite tråkigt när man startar 8,5 km och det är nästa bara uppför - sen kan man välja olika slingor, men idag skulle vi bara ta en liten sväng, jag vände efter nästan 7 km och mötte Calle efter nån km - då undrade han vart jag varit (han ville nog vända tidigare), fick ihop 14 km.
Sen var det bara att packa in skidor och pjäxor för denna gång, tidigt imorgon kör vi söderut.


Dag 5 Trysil

Idag tog jag en liten morgonpromenad till Bagertiet Kringlan för att handla färsk bröd och frallor till frukost, och kanske något gott till kaffet när vi skulle få besök - men blev lite snål - en liten bulle 27 nkr är lite för mycket tycker jag - så det blev inga bullar - ett bröd och 2 frallor 59 nkr blev tillräckligt.
Vid 10-tiden kom Ove, vi tog bilen upp till Skihytta för att ta en tur runt fjället bort till fagareåsen. Helt fantastik tur och vidunderlig utsikt, och lagom till att vi gav oss iväg kom solen fram :-). Det blev en tur på 23,5 km idag med två stopp, en fruktstund och ett stopp med kaffe och macka i solen uppe på fjället - oh vad gott det smakade. Sen väntade en tur tillbaka till bilen lite utför och sedan härlig skidåkning över en myr men sen......avslutningen var 1,4 km uppåt......sjukt jobbigt, men tillslut såg vi bilen :-). Tillbaka vid husvagnen en välbehövlig dusch, varm choklad mit rum :-) sedan härlig Lasange innan Ove åkte tillbaka till Stöten.


Dag 4 Trysil

Solsken idag med :-)
Idag var det längskidor som gällde,  plus 4 grader sol och blåst.
Med vinden i ryggen gick det rätt bra, början från Trysil Knut Arena är "bara" 8,5 km uppåt, bakhalt pga värmen men ändå rätt ok - medvind. Man tänkte ju det blir bättre när vi åker tillbaka - men icke, det blåste mycket och inget bra glid, så det var att staka även i nerförsbackarna. Skitjobbigt - men det blev 24,5 km. Efter en välbehövlig dusch var det skönt sätta sig i solstolen med filt på, danskt rågbröd och en öl :-) ......min öl välte och allt rann ut på marken - men som tur är fanns det fler i kylen.
Imorse tänkte jag efterskidåkning kan jag ta en promenad ner till byn och kolla priset på böljor - men inte efter denna jobbiga dag i spåret - blev bara en stillsam promenad runt campingen. Imorgon får vi besök av Ove som kommer från sin lägenhet i Stöten, hoppas på ännu en dag med solsken men med lite mindre vind.

Dag 3 i Trysil

Vaknade med klarblå himmel och 7,5 plusgrader. Idag skulle det bli utförsåkning - första åket i nypistad och folktom backe  - kan inte bli bättre :-)  - inga liftköer. Men efter ett par åk började jag må illa när jag åkte - fick ner till husvagnen och ta lite vatten - se gav i oss ut igen, men efter ett par åk samma sak igen - inte kul. Så det fick bli en paus i backen med korv (kall) och öl, men inte för mig, smakade inte ens gott med öl......utan det blev vatten. Sen åkte vi några åk till men illamåendet kom tillbaka så fort jag gav mig ut i backe - jag som sett fram emot detta så mycket. Kan det vara så att jag åker för fort...... Men men sitta i solstolen utanför husvagen är ju inte heller fel.
Imorgon väntar några mil på längskidor igen.


Dag 2 i Trysil

Det blev shopping igår - ett par strumpor och handskar - inget bra köp.
Handskarna blev väldigt stora efter dagens tur och sockarna blöta.
Idag fick jag ge mig ut i spåret själv, Calle hade sån träningsverk i ljumskarna att han inte klarade av att åka......
Tänkte jag skulle ta en tur i spåren på Trysil Knut Arena, men det var inget bra beslut. Jättefina spår i början sen vek jag av på 5 km spåret, men där försvann snart spåren och det gick upp, upp och ner - vågade inte åka ner utan spår så jag gick.....
Vände tillbaka och tog nästan samma tur som igår fick ihop 22 km. Tillbaka vid husvagnen blev det filt på ute solen - john blund kom snabbt.
 Fick lurat ut Calle på en promenad - måste ju ha ihop mina steg - men kommer nog att misslyckas denna vecka. Imorgon siktar vi in oss på utförsåkning - ska bli kul.

Semester i Trysil

Nu är det mars och semsester , denna gång blir det snö och skidor istället för sol....och bad.

Startade resan igår kl 15 och var på plats i Trysil 22:30, perfekt åka via Oslo med motorväg det mesta, lite köer i nån mil men annars flöt det på bra.
Imorse när vi vaknade var det väldigt disigt 3 plusgrader, men när det var dags att ge sig ut på skidor var det solsken.
Vi skulle ta det lite lungt idag, första gången denna vinter som Calle åker skidor - det blev "bara" 24 km......
Men det mulnade på igen och innan vi hann tillbaka till husvagen kom e rejäl regnskur, men nu skiner solen igen.
Har glömt mina skidstrumpor och handskar för längskidåkning, så nu tänkt jag ta en sväng till Jul's sportshop och se om det har några till bra pris.


RSS 2.0